Деян Ловрен каза, че е „един от най-добрите защитници в света“

Деян Ловрен каза, че трябва да бъде смятан за един от най-добрите защитници в света, след като помогна на Хърватия да извади Англия от Световната купа.

Защитникът, който също се класира на финала на Шампионска лига с Ливърпул през май, ще бъде изправен пред Франция на финала на Световното първенство в неделя.

„Това е нещо специално за мен“, каза Ловрен. „От моя гледна точка хората ми казаха, че имам труден сезон, но не съм съгласен с това.

„Аз показах, че доведох Ливърпул на финала на Шампионската лига и сега с националния си отбор сме на финала.

„Мисля, че хората трябва да признаят, че съм един от най-добрите защитници в света, а не просто да говоря глупости, които ще кажа.“

Тази победа над Англия доведе Хърватия до първия си финал за Световната купа, а решаващия гол на Марио Манджукич за трети пореден път спечели трета поредна победа на Хърватия в допълнителното време или дузпи, като победиха Дания и Русия с дузпи в последните два кръга.

„Това е нещо, което никога няма да забравим. Хората плачат в нашата страна“, добави той.

„Това е нещо историческо за нас. Никога няма да забравяме това. Ние победихме рекорда ни преди 20 години.

„Сега имаме шанса да направим нещо още по-добро и да се надяваме, че можем да го направим.“

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.