Доминиращата Белгия взе бронз

Англия пропусна шанса да завърши на трето място, след като Белгия поведе с убедителните 2-0 в Санкт Петербург.

Томас Мюниер отвори резултата само след четири минути, но въпреки господството си, страната на Роберто Мартинес трябваше да изчака до 82-ата минута, за да се уреди мача за бронзовия медал.

Победата в най-жестоката игра на турнира е най-доброто представяне на Белгия на Световно първенство, но Англия, много по-усъвършенствана след интервала, трябва поне да се похвали за победителя на Златната обувка за шест гола Хари Кейн, въпреки че нападателят на Тотнъм изтърпя пореден разочароващ следобед.

Отбора на Гарет Саутгейт се отправи към вкъщи след вдъхновяващата кампания, в която те разпалиха връзката си с привържениците, но пропастта в която пропаднаха по време на тази сбогуваща екскурзия продължава да държи настрана предизвикателствата пред тях, когато се стремят да надграждат обещанието.

Саутгейт накара своите играчи да излезнат от Световното на висока позиция, но Белгия имаше преднина в рамките на пет минути, когато Ромелу Лукаку използваше пространството на полузащитниците, за да играе в Насер Шадли и Томас Мюниер, след това да победи Дани Роуз, за ​​да се срещне с вратата.

Лукаку трябваше да открие Азар само за миг по-късно, погрешно поглеждайки надясно, а не наляво, но Белгия продължи да руши бързо крехките англичани и след лош удар на Джон Стоунс, Джордан Пикфорд трябваше да отблъсне усилието на Де Бруйн.

Саутгейт замени Стърлинг и Роуз за Маркус Рашфорд и Джеси Лингард, а второто полувреме малко след рестартирането Белгийците едва успяха да избегнат Кейн, когато Англия се завърна.

Пикфорд направи едно добро спасение, отблъсвайки Мюниер, но Азар запечата победата, приключвайки мечтите на Англия.

Въпреки разочарованието от последните няколко дни, капитанът на Англия Хари Кейн каза, че има много положителни резултати от турнира, но признава, че представянето в събота показва колко далеч трябва да стигне неговата страна.

„Тази игра показа, че все още има място за подобрение“, каза Кейн. „Ние не сме готов отбор, все още се усъвършенстваме и само ще се надграждаме. Не искаме да чакаме още 20 години, за да влезем в полуфиналите и големите мачове. Трябва да станем  по-добри, но това ще дойде.

„Направихме огромни крачки, а сега става въпрос за почивка и подготовка за следващия сезон.“

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.