Дузпата за Франция е погрешна: каза Дърмот Гжалаър

Бившият съдия на Английската висша лига Дърмот Гжалаър заяви, че решението да се даде дузпа на Франция срещу Хърватия на финала на Световната купа е „100% погрешно“.

Хърватинът Иван Перишич , чиято видимост бе блокирана от Блез Матюиди, доведе до дузпа, след като удара на Антоан Гризман излезе от ъгъла и го удари.

Съдията Нестор Питана първоначално не даде дузпа, но беше помолен от съдиите при видеозаписа да преразгледат решението и след минути на размисъл решиха да дадат дузпа на Франция.

„100 процента грешно решение. Той е прекалено близо до топката, която идва над главата на нападателя“, каза Гжалаър.

„Той просто го удари, не си е движил ръката към топката, той няма намерение да я докосва. Правилника казва, че нарушението трябва да бъде умишлено, ръцете му не са в нестандартно положение – просто не покрива всичките причина за дузпа. “

Гризман обърна резултата благодарение на дузпата, доминирайки с 2: 1 над Хърватия, последван с победител с допълнителни голове от Килиан Мбапе и Пол Погба.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.