Златко Далич: Няма защо да се тревожа за отбора

Треньорът на Хърватия Златко Далич не се интересува от допълнителните минути, в които играеше неговият отбор преди финала на Световната купа срещу Франция.

Хърватия се нуждаеше от допълнително време и дузпи, за да победи Дания и Русия, преди да победят Англия в полуфиналите.

От друга страна, Франция напредна през нокаутските етапи с победа над Аржентина, Уругвай и Белгия – всичко това в нормално време.

Далич каза в събота: „Утре е финалът на Световната купа. Просто играчите знаят какво е това.

„Ние имаме такава добра връзка, че играчите ми признават“ Не съм на 100% готов, ще изпусна финала „.

„Те знаят какво е заложено на финала, колко е страхотно да се играе на финала, но ако няма да могат да дадат всичко от себе си, ще ни кажат, очаквам да го направят, трябва да имат такова поведение.“

Далич каза, че играчите му са почивали, вместо да практикуват усилено.

„Ние не настояваме за практически сесии“, каза той. „Ние нямаме какво да практикуваме, имаме нужда от отмора и почивка, за да си възвърнем свежестта утре, имаме малки наранявания и други малки проблеми.

„Надявам се, че ще ги преодолеем днес и всички мои футболисти ще бъдат готови да играят във финала. Ако не са, ние имаме страхотни играчи на пейката, които искат да си ходят.

– Не се притеснявам, нямам проблеми в това отношение.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.