Лука Модрич и Килиан Мбапе бяха почетени на Световното първенство

Хари Кейн спечели Златната обувка на Световната купа, но Лука Модрич и Килиан Мбапе също бяха почетени в Русия 2018.

Модрич беше на губещата страна на събитието в неделя, когато Франция спечели с 4-2, но играчът на Реал Мадрид получи Златната топка за играч на турнира.

Той отбеляза два гола в груповата фаза и превърна и двата от опита от дузпите, помогайки на Хърватия да стигне до финала, получи наградата си от президента на ФИФА Джани Инфантино по време на церемония след мача, в която бе прегърнат от президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович.

Белгийският Еден Азар беше на второ място за наградата, докато Антоан Гризман е на трето място в наградата, гласувана от медиите.

Звездата на Франция Мбапе спечели награда за най-млад играч на турнира – награда за играчи на възраст 21 или по-малка.

19-годишният, който направи невероятно представление срещу Аржентина при последните 16, стана първият тинейджър, който се класира на финала на Световната купа след Пеле през 1958 г. и взе участие в турнира от последните четири със страхотно завършване на стадион Лужники.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.