Ракитич, уверен в достатъчната енергия на екипа

Хърватия стигна до финала по трудния начин, с всичките три нокаут игри, които стигнаха до допълнително време и два бяха спечелени от дузпи.

Екипа си резервира място на финала в неделя, като победи Англия с 2-1.

Преди това им трябваха дузпи, за да победят Дания и Русия в четвъртфиналите.

Франция има по-удобен маршрут, побеждавайки Аржентина, Уругвай и Белгия, всичко в рамките на 90 минути.

Това изглежда дава предимство на Дидие Дешан, но Ракитич е уверен, че умората няма да бъде проблем за хърватите в неделя.

Той каза пред репортери преди мача: „Ще има прекалено голяма сила и енергия, не се притеснявайте, това е историческа игра не само за нас, но и за всички, които са хървати.

„Ще има 4.5 милиона Хървати на терена. Ще си помагаме един друг, ще имаме енергия.

„Искаме да напуснем терена с високо вдигнати глави и да кажем, че направихме всичко.“

Най-доброто представяне на Хърватия е на Световната купа през 1998 г., когато стигна до полуфиналите, само за да загуби от Франция, но Ракитич твърди, че поражението е изпратено в историята, като сега има шанс да спечели първата си Световна купа.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.