Саутгейт в стремеж да се подобри

Англия ще играе с Белгия в събота на Световното първенство 2018 за трето и четвърто място в плейофите, за да завърши турнира си в Русия.

Тяхната загуба от Хърватия през допълнителното време в сряда е все още свежа в паметта им, но Саутгейт, въпреки разочарованието, че не стигна до финала в неделя, подчертава позитивите, които Англия може да вземе от турнира.

На пресконференция пред белгийската игра той каза пред репортери: „Ние сме тук, за да се подобряваме всеки път, когато играем.

„Имаше ниски очаквания, които да облекчават напрежението, но все пак натиска да се измъкнат от групата, да спечелят нокаутските игри и те се справят с това.

„Ако искате да играете за Англия, трябва да се справите с това. Играчите вече могат да свързват играта за Англия с удоволствие, забавление и не се чувстват под обсада, сякаш всичко е против тях“.

Саутгейт допълни, че след като е видял успех на начлните нива и е постигнал напредък на високо ниво, той иска да види по-голямо предизвикателство в полуфиналите и финалите през следващите години.

Гледайки напред към Евро 2020, където полуфиналите и финалът ще бъдат представени на Уембли, той добави: „Ще бъдем по-силни след това заради възрастта и преживяването от големия мач, които изграждат устойчивост.

„Ние определихме нивото за това как работим. Има култура, която съществува, когато всеки нов играч, който идва, трябва да следва“.

Всички 23 членове на отбора са тренирали преди Белгия със Саутгейт, заявявайки, че искат да завършат турнира добре.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.