Франция победи с 4-2 Хърватия във финала на Мондиал 2018

Франция спечели Световната купа за втори път, след като победи Хърватия 4-2 в пулсиращ финал в Москва, който включваше спорно отсъждане на ВАР.

Автогола на Марио Манджукич (18) постави Франция на път за непредвидените събития в неделя, само Иван Перишич да изравни 10 минути по-късно.

Но седем минути преди полувремето, съдията Нестор Питана съсредоточено даде дузпа за нарушение с ръка от Перишич, след като видя повторението на ВАР.

Първия гол за второто полувреме е от Пол Погба (59) последван от Килиан Мбапе (65) взимайки играта от Хърватия, които получиха комедийна утеха от Манджукич след грешката на Юго Лорис.

Победата означава, че шефът на Франция Дидие Дешан става само третият, който вдига трофея като играч и мениджър, следвайки Марио Загало и Франц Бекенбауер.

Тактиките на Дешан за предотвратяване на рискове позволиха на Хърватия да ръководи началните етапи по отношение на притежанието. Но французите откриха резултата  с първото си значимо нападение.

Гризман изстреля с левия си крак и в отчаян опит да спаси с глава, Манджукич прекара топката през собствения си врата и стана първият играч, който вкара автогол на финал на Световната купа.

Световното първенство по футбол 2018 или Mondial 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа (Word Cup). Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2-ри декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята. В който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че изборът на домакин на Световното първенство по футбол. Което ще се проведе през 2018 година, ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2-ри декември 2010 година по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в град Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, АНГЛИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ЯПОНИЯ, САЩ. МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018, ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Южна Америка и Африка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано, Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите неевропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на ФИФА имат право да участват в квалификациите.

BET365 ПРЕДЛАГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА FIFA MONDIAL 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Мондиал 2018 можете да намерите на мондиал2018.com. В сайта можете да намерите пълна и структурирана информация за отборигрупи и класиране.